Ziua Culturii Naționale

15 Ianuarie nu e doar ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu, ci și Ziua Culturii Naționale. E o zi de celebrare a poetului, dar și de reflecție asupra  culturii române.

De la poetul pe care îl omagiem în 15 Ianuarie, putem să învățăm sau să ne reamintim ce înseamnă dragostea, natura, istoria, cosmosul, conștiința.

Prin cultură suntem  guvernați de către norme, valori, tradiții  și obiceiuri, toate acestea reprezentând  stâlpii unei societăți funcționale. Astăzi sărbătorim literatura, muzica, artele vizuale și pe cele plastice, gastronomia, limba, patrimoniul. Dar cultura națională înseamnă și moralitate, etică, legături  comunitare puternice. Înseamnă  și arta dialogului, schimbul de opinii, diversitatea, spiritualitatea.

Ziua Culturii Naționale nu e doar astăzi, e în fiecare zi când deschidem o carte în limba română, când vedem un film românesc, când mergem la teatru sau când  ne hrănim  sufletul cu muzica noastră.  E și  atunci când aflăm ceva frumos despre compatrioții noștri, când ne simțim mai buni, mai bogați interior și mai împliniți.

Să ne bucurăm împreună de apartenența și de identitatea noastră!


--
Profesori metodiști CCD Sălaj:

prof. Sanda BULGĂREAN

prof. Laura GALVACSY

prof. Bianca MATEI

„Aventura vieții este să înveți” (W.A. Ward)

 

Eminescu și poeziile lui

15 ianuarie este ziua de naștere a marelui poet Mihai Eminescu, cel care era fost considerat de Constantin Noica drept omul deplin al culturii românești.

Această zi este sărbătorită la Biblioteca Casei Corpului Didactic Sălaj printr-o expoziție de carte denumită „Eminescu și poeziile lui”. Acest titlu este inspirat de un studiu al lui Titu Maiorescu, apărut în 1889, anul morții lui Mihai Eminescu. Este cel dintâi studiu amplu asupra marelui poet și, din punct de vedere al criticii literare, o primă încercare de a contura un portret moral și intelectual al lui Eminescu.

Să ne bucurăm de poezie, căci iubindu-i măiestria, putem intra în ea cu pași sfioși, spre a ne închina frumosului, și vom ieși cu siguranță mult mai sensibili.

https://youtu.be/CRYJ_-6Sw2s

 

CRED 2021

Vaccinarea împotriva COVID-19

Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19

 

https://vaccinare-covid.gov.ro/

Sărbători fericite!

Școala e o provocare. Dintotdeauna a fost așa. Dar anul  de care ne despărțim în curând  este unul cu adevărat special. O provocare cum n-am mai întâlnit. Un test cu care nu ne-am mai confruntat.

Dragi învățători, dragi profesori, poate că e momentul esențial al carierei noastre didactice, e momentul când toată lumea a realizat importanța nu doar de a face școală, ci și de a o face adaptat vremurilor pe care le trăim, realității care a modificat „normalul” nostru într-o clipă. Acum suntem nevoiți să fim maleabili, să învățăm lucruri noi, pentru a putea continua acest proces. Și da, noi  v-am fost și vă vom fi alături. Vă mulțumim  pentru că ne-ați considerat partenerii dumneavoastră în acest an, pentru că ați participat în număr mare la programele de formare pe care vi  le-am propus, chiar dacă ne-am întâlnit doar  în fața unui ecran.

Și pentru că  Sfânta Sărbătoarea a Creștinătății se apropie, vă dorim să vă bucurați în serenitate  de cei apropiați și să vă găsiți cuvintele pentru a le spune cât de mult înseamnă pentru dumneavoastră.


 

Crăciun Fericit și un An Nou mai bun!

 

Prof. Gheorghe Bancea,

Director Casa Corpului Didactic Sălaj

 

Pagina 1 din 30

Început
Anterior
1

NOU!!! FORMAREA PERSONALULUI DIN INVATAMANTUL PREUNIVERSITAR

Relatii cu publicul

Program audienţe director:

 

prof. Gheorghe BANCEA

 

 • Marţi: 15.00-17.00
 • Joi: 13.00-15.00

 


Program consultanţă profesori metodiști:

 

prof. Sanda BULGĂREAN

 

 • Luni: 14.00-16.00
 • Miercuri: 14.00-16.00

 

prof. Laura GALVÁCSY

 

 • Marţi: 14.00-16.00
 • Vineri: 12.00-14.00

 

prof. Bianca MATEI

 

 • Miercuri: 13.00-15.00
 • Joi: 14.00-16.00

 


Program relaţii cu publicul

 

Bibliotecă:

Bibliotecar: ing. Rodica TURC

 

 • Luni: 12.00-16.30
 • Miercuri: 12.00-16.30
 • Vineri: 12.00-14.00

 

 

Laboratorul multimedia:

Responsabil: ing. Mirela COSTRUȚ

 

 • Luni - Joi: 8.00-16.30
 • Vineri: 8.00 - 14.00

 

 

Editura Școala Noastră:

Responsabil: ing. Mirela COSTRUȚ

 

 • Luni - Joi: 8.00-16.30
 • Vineri: 8.00 - 14.00

 

Galerie foto-video

Cine e online?

Avem 8 vizitatori online

Cauta ...