Eminescu și poeziile lui

15 ianuarie este ziua de naștere a marelui poet Mihai Eminescu, cel care era fost considerat de Constantin Noica drept omul deplin al culturii românești.

Această zi este sărbătorită la Biblioteca Casei Corpului Didactic Sălaj printr-o expoziție de carte denumită „Eminescu și poeziile lui”. Acest titlu este inspirat de un studiu al lui Titu Maiorescu, apărut în 1889, anul morții lui Mihai Eminescu. Este cel dintâi studiu amplu asupra marelui poet și, din punct de vedere al criticii literare, o primă încercare de a contura un portret moral și intelectual al lui Eminescu.

Să ne bucurăm de poezie, căci iubindu-i măiestria, putem intra în ea cu pași sfioși, spre a ne închina frumosului, și vom ieși cu siguranță mult mai sensibili.

https://youtu.be/CRYJ_-6Sw2s

 

CRED 2021

Vaccinarea împotriva COVID-19

Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19

 

https://vaccinare-covid.gov.ro/

Sărbători fericite!

Școala e o provocare. Dintotdeauna a fost așa. Dar anul  de care ne despărțim în curând  este unul cu adevărat special. O provocare cum n-am mai întâlnit. Un test cu care nu ne-am mai confruntat.

Dragi învățători, dragi profesori, poate că e momentul esențial al carierei noastre didactice, e momentul când toată lumea a realizat importanța nu doar de a face școală, ci și de a o face adaptat vremurilor pe care le trăim, realității care a modificat „normalul” nostru într-o clipă. Acum suntem nevoiți să fim maleabili, să învățăm lucruri noi, pentru a putea continua acest proces. Și da, noi  v-am fost și vă vom fi alături. Vă mulțumim  pentru că ne-ați considerat partenerii dumneavoastră în acest an, pentru că ați participat în număr mare la programele de formare pe care vi  le-am propus, chiar dacă ne-am întâlnit doar  în fața unui ecran.

Și pentru că  Sfânta Sărbătoarea a Creștinătății se apropie, vă dorim să vă bucurați în serenitate  de cei apropiați și să vă găsiți cuvintele pentru a le spune cât de mult înseamnă pentru dumneavoastră.


 

Crăciun Fericit și un An Nou mai bun!

 

Prof. Gheorghe Bancea,

Director Casa Corpului Didactic Sălaj

 

Expoziție de fotografie științifică

 

La Casa Corpului Didactic Sălaj a fost deschisă expoziția de fotografie științifică dedicată Nopții Cercetătorilor Europeni. Cele 10 fotografii sunt semnate Barna Robert – fotograf amator, Andrei Mastan – fotograf profesionist, ambii foști elevi ai Colegiului Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” și Mirel Matyas , directorul unității de învățământ , profesorul și mentorul celor doi tineri.
Mirel Matyas: ”Ideea unei expoziții de fotografie cu conținut științific ne-a venit în urmă cu câțiva ani, când am vrut să vedem cum e să fotografiezi diferite experimente ce au loc în cabinete și laboratoare. Ne-am oprit la laboratorul de fizică al școlii noastre, unde, doamna profesoară Mariana Banto a pus în scenă pentru noi diferite experimente. Am fost tare încântați de cele surprinse prin intermediul obiectivului de fotografiat și am decis să expunem fotografiile noastre”
Expoziția poate fi vizitată până la vacanța intersemestrială.

 

Pagina 7 din 36

7

NOU!!! FORMAREA PERSONALULUI DIN INVATAMANTUL PREUNIVERSITAR

Relatii cu publicul

Program audienţe director:

 

prof. Gheorghe BANCEA

 

 • Marţi: 15.00-17.00
 • Joi: 13.00-15.00

 


Program consultanţă profesori metodiști:

 

prof. Sanda BULGĂREAN

 

 • Luni: 14.00-16.00
 • Miercuri: 14.00-16.00

 

prof. Lucian GOGA

 

 • Marţi: 14.00-16.00
 • Vineri: 12.00-14.00

 

prof. Bianca MATEI

 

 • Miercuri: 13.00-15.00
 • Joi: 14.00-16.00

 


Program relaţii cu publicul

 

Bibliotecă:

Bibliotecar: ing. Rodica TURC

 

 • Luni: 12.00-16.30
 • Miercuri: 12.00-16.30
 • Vineri: 12.00-14.00

 

 

Laboratorul multimedia:

Responsabil: Katalin SZEREDAI

 

 • Luni - Joi: 8.00-16.30
 • Vineri: 8.00 - 14.00

 

 

Editura Școala Noastră:

Responsabil: Katalin SZEREDAI

 

 • Luni - Joi: 8.00-16.30
 • Vineri: 8.00 - 14.00

GALERIE FOTO

Cine e online?

Avem 6 vizitatori online

Cauta ...