Modalitati de lucru

CUM FACETI O SOLICITARE DE PUBLICARE LA
EDITURA „ŞCOALA NOASTRĂ”


Într-o lume în care circulaţia informaţiei se face tot mai rapid şi prin tot mai multe mijloace, Editura Şcoala Noastră consideră o prioritate sprijinirea iniţiativelor cadrelor didactice de a publica lucrări, ca o finalizare a unui moment din munca lor în domeniul educaţiei. Prin specificul activităţii sale, Editura Şcoala Noastră vă oferă şansa de a împărtăşii unor experienţe didactice valoroase; oportunitatea de a veni în sprijinul celor aflaţi la început de drum, prin oferirea de modele, puncte de sprijin sau puncte de plecare în lunga, dificila dar nobila misiune de a educa tânăra generaţie; un spaţiu în care utilitatea schimbului de idei este concretizată în evoluţia procesului de predare-învăţare.

Editura Şcoala Noastră s-a înfiinţat relativ recent (în 2004), aşadar este o editură încă tânără. Alături de publicaţiile proprii (Cartea Şcolilor Sălăjene, buletinul informativ Şcoala Sălăjeană, revista Şcoala Noastră), editura vă oferă publicaţii ale cadrelor didactice, ale autorilor care publică lucrări în domeniul educaţiei, monografii şcolare şi locale, dar şi beletristică, literatură pentru copii etc.
Priorităţile Editurii Şcoala Noastră sunt sprijinirea initiativelor cadrelor didactice de a publica lucrări în domeniul educaţiei şi promovarea realizărilor şi a imaginii instituţiei.

Sunteţi bine veniţi alături de noi pentru ca împreună, prin lucrările editate, să valorizăm şi să împărtăşim experienţa dumneavoastră, cu convingerea că venim în întâmpinarea dorinţelor şi necesităţilor unui număr tot mai mare de dascăli, şi nu numai, care au nevoie, poate mai mult ca niciodată, de modele.

Dacă doriţi să o propuneţi spre editare o carte pe care o consideraţi de interes, sunteţi bine venit. Aduceţi personal lucrarea dumneavoastră la editură, în format electronic (CD sau dischetă). Ea va fi vizualizată şi chiar verificată, din punct de vedere al conţinutului, împreună cu dumneavoastră (dacă este posibil). Ulterior, cartea va primi codul ISBN. Din punct de vedere tehnic, se va acorda atenţie caracteristicilor cărţii, respectiv format, număr de pagini, tiraj, respectarea condiţiilor de publicare etc. În cazul în care este nevoie să se aducă modificări în ceea ce priveşte aşezarea în pagină sau aspectul estetic, acestea vor fi discutate, iar dacă se impun modificări, ele vor fi făcute numai cu acordul dumneavoastră.

Se va lua în discuţie şi coperta, un lucru foarte important pentru o carte. În cazul în care nu aţi conceput-o dumneavoastră, aceasta va trebui concepută în tipografie. Şi acest lucru se va face numai în prezenţa şi cu acordul dumneavoastră. De asemenea, vă putem oferi informaţii utile ca să fiţi în măsură să alegeţi tipografia cea mai potrivită pentru cartea dumneavoastră.

Primul pas pe care îl aveţi de făcut în tipografie, împreună cu tehnoredactorul, este de a analiza lucrarea, care deocamdată se află în format electronic. Ca urmare, îi veţi spune tehnoredactorului cum doriţi să arate în final coperta, ce culoare va avea, ce imagini, ce caractere de scriere, ce tip de hârtie. Poate veţi lăsa la alegerea lui toate aceste lucruri, exprimându-vă încrederea în experienţa şi în gusturile lui. Indiferent dacă dumneavoastră sau tehnoredactorul este cel care va finaliza coperta şi aranjarea finală în pagină a cărţi, cartea nu va intra în procesul propriu-zis de tipărire şi nu va fi multiplicată până când dumneavoastră nu veţi da acordul "bun de tipar".

Având în vedere formalităţile necesare pentru asigurarea cadrului legal de apariţie a publicaţiei, demararea propriu-zisă a tipăririi în scopul obţinerii produsului final, cartea, nu va începe în momentul acordarii ISBN-ului, ci numai după ce vor fi parcurşi toţi paşii necesari. La solicitarea dumneavoastră, editura vă poate informa telefonic sau prin e-mail asupra momentului începerii tipăririi cărţii, care coincide cu primirea descrierii CIP a cărţii respective din partea Bibliotecii Naţionale a României.
Orice întrebare este bine venită şi poate fi de un real folos în completarea acestor informaţii pe care le dorim cât mai utile pentru dumneavoastră. În cazul în care doriţi informaţii care nu se regăsesc aici, nu ezitaţi să luaţi legătura cu responsabilul editurii, telefonic sau prin e-mail:

Date de contact:
Tel: 0760-789994
e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Responsabil editură: ing. Mirela Costruţ


Casa Corpului Didactic Sălaj-Partener 15 în cadrul Proiectului PROF

 

Prezentare_Proiect PROF

Site-ul Proiectului PROF:

https://www.eprof.ro/

Echipa Proiect PROF - Partener 15 - Casa Corpului Didactic Sălaj

Anunţuri Proiect PROF

NOU!!! FORMAREA PERSONALULUI DIN INVATAMANTUL PREUNIVERSITAR

Relatii cu publicul

Program audienţe director:

 

prof. Marius-Mirel MATYAS

 

  • Marţi: 15.00-16.30
  • Joi: 13.00-15.00

 


Program consultanţă profesori metodiști:

 

prof. Sanda BULGĂREAN

 

  • Luni: 14.00-16.00
  • Miercuri: 14.00-16.00

 

prof. Lucian GOGA

 

  • Marţi: 14.00-16.00
  • Joi: 14.00-16.00

 

prof. Bianca MATEI

 

  • Miercuri: 13.00-15.00
  • Joi: 14.00-16.00

 


Program relaţii cu publicul

 

Bibliotecă:

Bibliotecar: ing. Rodica TURC

 

  • Luni: 12.00-16.30
  • Miercuri: 12.00-16.30
  • Vineri: 12.00-14.00

 

 

Laboratorul multimedia:

Responsabil: Katalin SZEREDAI

 

  • Luni - Joi: 8.00-16.30
  • Vineri: 8.00 - 14.00

 

 

Editura Școala Noastră:

Responsabil: Rodica TURC

 

  • Luni - Joi: 8.00-16.30
  • Vineri: 8.00 - 14.00

Cine e online?

Avem 3 vizitatori online

Cauta ...