AeL

Programul naţional de informatizare a învăţământului preuniversitar românesc

 

Programul de instruire a utilizatorilor


Până în prezent, soluţia educaţională AeL a fost implementată în peste 15.000 de laboratoare, distribuite unităţilor de învăţământ în cadrul proiectelor de informatizare a şcolilor. Implementarea a presupus, pe lângă instalarea propriu-zisă şi instruirea cadrelor didactice, asigurarea suportului tehnic şi transmiterea materialelor educaţionale.

SIVECO Romania a certificat peste 370 de experţi în utilizarea sistemului AeL, aceştia deplasându-se în ţară, după un program prestabilit, la toate unitaţile de învaţământ dotate prin programul SEI pentru instalarea şi configurarea platformei în fiecare laborator, dar şi pentru instruirea personalului didactic şi administrativ.

Un program de instruire durează minim 5 zile şi este adaptat fiecărui tip de utilizatori: administratori de reţea sau profesori. Fiecare etapă de instruire se finalizează cu testarea cunoştinţelor dobândite de cursanţi şi susţinerea unei lecţii deschise cu materialele didactice existente, sau cu materiale noi, create de către cursanţi. Pentru a monitoriza eficienţa instruirii, la un interval de 4-6 săptămâni de la implementare, o echipă de specialişti verifică în fiecare laborator modul în care s-a lucrat cu profesorii, gradul de însuşire a cunoştinţelor necesare, modul de utilizare a sistemului şi progresele făcute de personalul şcolii în utilizarea AeL.

Peste 140.000 de utilizatori au fost instruiţi de către experţi în privinţa utilizării platformei AeL şi a resurselor TIC. Programul de instruire şi-a propus formarea a minim 6 cadre didactice, a unui administrator AeL şi a unei secretare în fiecare şcoală. Însă interesul profesorilor pentru AeL fiind foarte mare, numarul mediu de cadre didactice instruite a fost de 13 pe şcoală. Utilizatorii certificaţi AeL pot instrui alţi profesori în utilizarea sistemului AeL. Peste 80% dintre profesorii instruiţi au răspuns chestionarelor de evaluare a cursului, mai mult de jumătate apreciind instruirea ca extrem de relevantă pentru activitatea lor. După instruire, peste 50% dintre absolvenţi au apreciat că au avut foarte multe lucruri de învăţat, şi mai mult de 70% dintre ei au afirmat că instruirea a răspuns în întregime cerinţelor şi aşteptărilor.

Ce este AeL?


AeL este un sistem de predare/învăţare şi management al conţinutului (LMS/LCMS) dezvoltat de SIVECO Romania, destinat utilizării de către toate categoriile de participanţi în procesul educaţional: profesori, elevi, studenţi, management şi personal administrativ. AeL este coloana vertebrală a programului SEI, oferind suport pentru predare, învăţare, administrare de conţinut şi monitorizare a rezultatelor precum şi a proceselor de instruire şi evaluare, fiind organizat pe module. AeL asigură mijloacele necesare comunicării şi sincronizării între centrele locale şi regionale din cadrul programului SEI. 

Funcţionalităţi


AeL permite vizualizarea şi administrarea a numeroase tipuri de conţinut educaţional, precum: materiale interactive, simulări, experimente, tutoriale, exerciţii, jocuri educative. Biblioteca de materiale educaţionale acţionează ca un gestionar de materiale: este adaptabilă, configurabilă, indexabilă şi permite o o căutare facilă. Chiar şi utilizatorii începători pot:

  • crea conţinut (editor HTML încorporat, editor de formule matematice, editoare de teste şi de dicţionare);
  • importa/exporta conţinut din fişiere, arhive de resurse utilizând standarde de împachetare precum SCORM şi IMS;
  • adapta sau edita conţinut;
  • construi propriile cursuri din componente deja existente.

Conţinutul poate fi structurat şi adaptat în funcţie de cerinţele profesorilor şi îmbogăţit cu informaţii legate de programa şcolară, cuvinte cheie, versiune, autor, etc. Drepturile de acces pentru fiecare utilizator/ grup de utilizatori pot fi adaptate şi aplicate oricărui segment al bibliotecii de materiale educaţionale. Resursele dorite pot fi căutate ierarhic, filtrate sau folosind cuvinte cheie.

Conţinutul educaţional AeL


Lecţiile interactive AeL reprezintă un instrument educativ de ultimă generaţie, ce pune accent pe flexibilitatea şi accesibilitatea procesului de predare/ învăţare implicându-i pe elevi şi profesori într-un mediu de învăţare modern şi motivant. Lecţiile interactive AeL reprezintă un instrument solid, flexibil şi scalabil care dă profesorilor posibilitatea de a completa metodele de predare tradiţionale, motivând cursanţii şi combinând cele mai eficiente tehnici de învăţare. Librăria virtuală AeL este una dintre cele mai bogate şi incitante colecţii de conţinut educaţional digital din lume, cuprinzând peste 16.000 obiecte individuale de învăţare, la 21 de materii.

Pentru mai multe informaţii, se poate accesa site-ul http://advancedelearning.com/.

Casa Corpului Didactic Sălaj-Partener 15 în cadrul Proiectului PROF

 

Prezentare_Proiect PROF

Site-ul Proiectului PROF:

https://www.eprof.ro/

Echipa Proiect PROF - Partener 15 - Casa Corpului Didactic Sălaj

Anunţuri Proiect PROF

NOU!!! FORMAREA PERSONALULUI DIN INVATAMANTUL PREUNIVERSITAR

Relatii cu publicul

Program audienţe director:

 

prof. Marius-Mirel MATYAS

 

  • Luni: 15.00-16.30
  • Miercuri: 13.00-15.00

 


Program consultanţă profesori metodiști:

 

prof. Sanda BULGĂREAN

 

  • Luni: 14.00-16.00
  • Miercuri: 14.00-16.00

 

prof. Lucian GOGA

 

  • Marţi: 14.00-16.00
  • Joi: 14.00-16.00

 

prof. Bianca MATEI

 

  • Miercuri: 13.00-15.00
  • Joi: 14.00-16.00

 


Program relaţii cu publicul

 

Bibliotecă:

Bibliotecar: ing. Rodica TURC

 

  • Luni: 12.00-16.30
  • Miercuri: 12.00-16.30
  • Vineri: 12.00-14.00

 

 

Laboratorul multimedia:

Responsabil: Katalin SZEREDAI

 

  • Luni - Joi: 8.00-16.30
  • Vineri: 8.00 - 14.00

 

 

Editura Școala Noastră:

Responsabil: Rodica TURC

 

  • Luni - Joi: 8.00-16.30
  • Vineri: 8.00 - 14.00

Cine e online?

Avem 25 vizitatori online

Cauta ...