Prezentarea laboratorului multimedia
Încă de la înfiinţarea lui (2001), în Laboratorul multimedia al CCD Sălaj se desfăşoară activităţi specifice laboratorului, asigurându-se buna funcţionare a calculatoarelor din reţea (actualmente 20+1) şi a întregii aparaturi din dotare, prin revizii tehnice şi actualizarea periodică a soft-urilor folosite frecvent.
Laboratorul mai deţine şi o bibliotecă de soft-uri educaţionale de uz strict intern (se pot consulta numai în laborator) şi suporturi de curs specifice.
Se asigură permanent asistenţa tehnică şi consultanţa informatică necesară activităţilor interne ale CCD. La solicitarea CCD şi ISJ, în laborator se realizează tehnoredactarea computerizată, machetarea, multiplicarea şi compactarea unor materiale şi documente de uz intern. Periodic, se desfăşoară cursuri iniţiere în calculatoare sau de formare continuă la nivel avansat (AeL, IntelTeach – Instruirea în societatea cunoaşterii, ECDL etc.), aflate în oferta de programe a instituţiei. De asemenea, la solicitare, Laboratorul multimedia al CCD poate asigura asistenţă în cadrul cursurilor de formare desfăşurate în laboratoarele instituţiilor partenere din Zalău.
De asemenea, în laborator se realizează tehnoredactarea computerizată şi pregătirea pentru tipar a buletinului informativ „Şcoala sălăjeană” şi a revistei „Şcoala Noastră”, cât şi a altor materiale publicabile, la solicitarea ISJ şi CCD. Printre acestea, amintim îndeosebi lucrarea „Cartea şcolilor sălăjene”, monografie şcolară coordonată de ISJ, tehnoredactată computerizat şi machetată în Laboratorul multimedia al CCD, care a fost publicată în 2010 sub egida Editurii Şcoala Noastră, cu ocazia Zilelor Învăţământului Sălăjean.